Bestellingenbeheer en bezorging

Handel bestellingen sneller af met je vertrouwde platform

Doe alles met de ingebouwde functies van Shopify, van het ontvangen van bestellingen tot post-purchase opties.

De afbeelding toont een diagram dat het bestel- en verzendproces van artikelen illustreert. Het begint met een wolk, die de digitale wereld voorstelt. Deze wolk bevat pijlen die naar een opeenvolging van gebeurtenissen wijzen die het volledige proces uitbeelden van bestellingenbeheer, fulfilment, verzending en de afhandeling van retouren. We zien een doos waar een vaas uitkomt, die het gekochte product vertegenwoordigt, wat aangeeft dat de artikelen zijn afgehandeld en verzonden met Shopify nadat ze online zijn besteld. In feite geeft het diagram een visuele weergave van het online winkel- en verzendtraject van de digitale naar de fysieke wereld.
Je voorraad beheren 

Eenvoudige, nauwkeurige, naadloze voorraadcontrole in realtime.

Je bestellingen afhandelen 

Gestroomlijnde fulfilment van bestellingen

Je retouren verwerken 

Geef klanten een prettige retourervaring.

Hoe bedrijven zoals dat van jou bestellingen beheren, afhandelen en bezorgen met Shopify

Je hebt helemaal niet allerlei overzichten en systemen nodig. Je kunt elke bestelling vanuit het beheercentrum afhandelen met de ingebouwde functies van Shopify.

De afbeelding toont een computerscherm met verschillende geopende webpagina's die informatie geven over het gebruik van de software. Het scherm laat een lijst zien met regels voor de 'routering' van bestellingen, waarvan er een het label 'Verzenden vanaf de dichtstbijzijnde locatie' heeft. Daarnaast zijn er meerdere kleine modale vensters te zien die met pijlen zijn verbonden, waarmee een opeenvolging van gebeurtenissen wordt weergegeven. De reeks begint met 'bestelling aangemaakt', gaat verder met 'controleer of: de bestelling meer dan 10 artikelen bevat' en eindigt met 'interne e-mail verzenden'. Deze reeks toont de fulfilment-automatisering.

Beheer de bestellingen van elk verkoopkanaal en verzend je producten zowel lokaal als internationaal

Volg, beheer en vul je voorraad aan vanaf één centrale plek.

Haal nieuwe klanten binnen met tracking in realtime, een flexibel retourbeleid en self-service retourzendingen.

Uitgelichte merchants

Dit zijn de merken die
onze oplossingen met succes gebruiken

Fulfilment

 Fulfilment stroomlijnen en versnellen

Met krachtige automatiseringen en een aanpasbaar dashboard voor bestellingen maakt Shopify de fulfilment van bestellingen sneller en voordeliger.

Deze afbeelding toont de procedure bij het instellen van routering, waar gebruikers regels kunnen selecteren en deze prioriteit kunnen geven op basis van hun bedrijfsbehoeften. In deze afbeelding zie je drie routeringsregels: 'Gesplitste fulfilments minimaliseren', 'Gerangschikte locaties gebruiken' en 'Verzenden vanaf dichtstbijzijnde locatie'. Die laatste is gemarkeerd.
Nieuw

Slimme verzendroutes

Of je nu verzendt vanuit één magazijn in de buurt of vanuit meerdere magazijnen over de hele wereld, slimme routering geeft prioriteit aan de optimale locatie om je te helpen bestellingen efficiënter af te handelen.

Automatisering van begin tot eind

Van het markeren van bestellingen met een hoog risico tot het opstellen van verzendlabels, Shopify Flow helpt je tijdrovende taken te elimineren met geautomatiseerde workflows op maat.

Bestellingenbeheer op maat

Organiseer bestellingen van ieder verkoopkanaal door kolommen, filters, sorteren en zoeken te personaliseren. Sla deze aangepaste weergaven op voor een snellere fulfilment.
De afbeelding toont een scherm van een mobiele telefoon waarop een voorraadbeheersysteem te zien is, met daarnaast een paar sneakers. De schoenen bevinden zich bijna onderaan en erboven is een weergavebalk met de voorraadaantallen zichtbaar, met de statussen 'niet beschikbaar', 'toegewezen', 'beschikbaar' en 'voorhanden', wat waarschijnlijk aangeeft dat er 11 stuks voorhanden zijn van de schoenen.

Voorraadbeheer

Nooit meer te veel of te weinig verkopen

Verhoog je winstgevendheid door je voorraad te optimaliseren met Shopify. Weet welke producten onderweg zijn vanaf leveranciers, wat bijna op is en van welke producten je nog genoeg hebt om te verkopen.

Aftersales

Zorg voor herhaalde aankopen

Een uitstekende aftersaleservaring voor zowel jou als je klanten, van het volgen van pakketten tot naadloze retourzendingen.

De afbeelding toont een computerscherm met een openstaande retouraanvraag van een klant met sieraden. Bovenaan bevindt zich een knop met het opschrift 'Retour aanvragen', waarmee wordt aangegeven dat de klant verzoekt om een artikel te retourneren of te ruilen. Het scherm toont ook een modaal venster waarin iemand een retourzending kan goedkeuren en een e-mail naar de klant kan sturen om hem op de hoogte te stellen van de retourzending. De gebruiker is vermoedelijk de mogelijkheden aan het bekijken om het ontvangen sieraad te retourneren of ruilen.

Self-service retourzendingen

Vergroot het vertrouwen in je merk en het aantal vervolgaankopen door klanten zelf retourzendingen te laten initiëren. Krijg inzicht in binnenkomende retourzendingen om weloverwogen voorraadbeslissingen te kunnen nemen.

Bestellingen volgen in realtime

Klanten kunnen bestellingen die onderweg zijn volgen via de bestelstatuspagina of Shop-app. Eerdere bestellingen worden opgeslagen in elk klantaccount zodat ze makkelijk terug te vinden zijn.

Ingebouwde marketingtools

Stel in slechts enkele minuten de e-mailautomatisering in om de verkoop en klantbetrokkenheid te stimuleren.

Alle functies

Bestellingen beheren en afhandelen

Bestellingenbeheer

Beheer bestellingen met filteren, sorteren, zoeken, taggen en opmerkingen toevoegen. Houd de status van bezorgingen bij, zodat je gemakkelijk mislukte of vertraagde bezorgingen kunt afhandelen.

Slimme verzendroutes

Nieuw

Gebruik verschillende criteria om bestellingen prioriteit te geven en aan de beste locatie toe te wijzen met behulp van routering van bestellingen, of je nu vanuit je eigen locaties verzendt, een 3pl gebruikt of beide.

Register van bestellingen

Bekijk al je bestellingen op één centrale plek. Sorteer bestellingen op basis van criteria die je helpen ze sneller af te handelen en te verzenden, zoals bestemming en bezorgmethode, fulfilmentstatus, product-SKU's en meer.

Fulfilment-automatisering

Bespaar tijd en verklein de kans op fouten door het fulfilmentproces te automatiseren en stroomlijnen met Shopify Flow, de tool voor workflowautomatisering.

Afhandelen in bulk

Gebruik bulkacties om meerdere bestellingen tegelijk af te (laten) handelen of te annuleren.

Aangepaste weergaves

Filter, sorteer en selecteer relevante kolommen voor je register van bestellingen, zodat het op jouw bedrijf is afgestemd. Sla je voorkeursweergaven op zodat je daar de volgende keer dat je je bestellingen opent direct over beschikt.

Bestellingen bewerken

Omdat je bestellingen nog kunt wijzigen voordat ze worden verzonden, kun je fouten vermijden bij het afhandelen en je klanten een betere ervaring bieden.

Conceptbestellingen

Maak bestellingen en facturen aan waar je maar wilt die je per e-mail naar je klanten kunt sturen. Ze kunnen ze dan naar eigen keuze persoonlijk of online betalen.

Abonnementen beheren

Run je complete abonnementenbedrijf met apps die speciaal zijn gebouwd voor Shopify.

Analytics rondom bestellingen

Op de pagina Bestellingen vind je realtime inzichten. Zo weet je altijd hoeveel bestellingen er geplaatst, in voortgang, afgehandeld, bezorgd en geretourneerd zijn.

Bestellingsmeldingen

Geef je klanten in realtime inzicht in de status van hun bestelling. Stuur klanten automatisch meldingen over de voortgang van hun bestelling via de Shop-app of via e-mail met gepersonaliseerde bestellingsmeldingen.

Splitsen en samenvoegen

Gebruik splitsen en samenvoegen voor het afhandelen van deelbestellingen en artikelen op meerdere locaties, en grote bestellingen op te splitsen in meerdere zendingen.

Voorraadbeheer

Voorraadtracking

Volg en beheer nauwkeurig vanaf één plek de voorhanden, beschikbare, toegewezen, niet-beschikbare en binnenkomende voorraad.

Voorraad op meerdere locaties

Wijs voorraad efficiënt toe aan tot wel 1000 magazijnen, fulfilmentcentra en winkels.

Inkooporders

Volg binnenkomende voorraad, krijg inzicht in je uitgaven en neem betere bestelbeslissingen door inkooporders aan te maken voor je leveranciers.

Overdrachten

Verplaats voorraad tussen magazijnen en verkooplocaties.

Voorraadautomatiseringen

Gebruik Shopify Flow om voorraadbeheertaken te automatiseren. Verberg producten op je site wanneer je voorraad op is, ontvang meldingen bij een lage voorraad en nog veel meer.

Bulkeditor voorraad

Bulkacties geven je de mogelijkheid om de voorraad van meerdere producten van verschillende fulfilmentlocaties in één keer te bewerken, aan te passen en te beheren.

Redenen voor voorraadwijziging

Wijs redenen voor voorraadwijziging toe om wijzigingen in je voorraad bij te houden. Geef redenen op zoals 'Beschadigd' of 'Geretourneerd' om niet-verkoopbare artikelen te identificeren.

Voorraadrapporten

Rapporteer over voorraadaantallen en krijg inzicht in de waarde van je voorraad.

Mobiele app van Shopify

Gebruik de ingebouwde scanner om aantallen bij te houden en te tellen, overdrachten van leveranciers en andere locaties te organiseren en je voorraad te beheren op je mobiele apparaat.

Retouren en terugbetalingen

Self-service retourzendingen

Laat klanten een retour initiëren in je onlinewinkel en krijg inzicht in binnenkomende retourzendingen.

Retourregels

Stel een aangepaste retourperiode, herbevoorradingskosten en uitzonderingen voor producten in de uitverkoop en andere specifieke producten in met retourregels om niet in aanmerking komende retourzendingen te voorkomen.

Retourbeleid

Stel een flexibel retourbeleid op en toon deze duidelijk in de voettekst bij de checkout om onnodige retourzendingen en terugbetalingen te voorkomen.

Beheer van retourzendingen

Maak eenvoudig retouren aan, volg de verzending, vul de voorraad aan en stuur geautomatiseerde klantmeldingen.

Terugbetalingen

Bied een gedeeltelijke of volledige terugbetaling voor geannuleerde of geretourneerde bestellingen.

Retourstatus

Houd de status van retourzendingen bij en bekijk lopende en voltooide retouren op het tabblad Bestellingen.

Retourrapporten

Gebruik rapporten om te achterhalen welke producten het best verkopen en welke het vaakst worden geretourneerd.

Meer producten verkopen met deze aanvullende tools

Ontdek andere oplossingen van Shopify om je bedrijf te laten groeien.

Analytics en rapportage

Schaal je bedrijf sneller op met ingebouwde analytics en rapportage.

Analytics en rapportage bekijken

B2B op Shopify

Verkoop als groothandel of DTC vanaf een enkel platform of zelfs vanuit een enkele winkel.

B2B ontdekken

Begin vandaag nog met verkopen met Shopify

Probeer Shopify gratis en ontdek alle tools en services die je nodig hebt om je bedrijf te starten, te runnen en te laten groeien.